2018

In het Licht, Jef Hendriks

 

Een inkijk in zijn werk van de afgelopen jaren als fotograaf en schrijver.

 

 

2017

Water naar de zee, Jef Hendriks e.a.

 

Samen met een viertal kunstenaars exposeert Jef onder het thema `Water naar de Zee` van 17 november t/m 17 december 2017 in Galerie Kubra (www.stichtingkubra.nl). Met een negental miniaturen vertelt hij op de expositie `Verhalen van de Zee`.


 

 

2017

Queeste naar `n hemel, Jef Hendriks

 

Expositie in de RK Kerk van Broekhuizenvorst in Noord-Limburg van 5 t/m 13 augustus 2017.


 

2017

Stilte en het Nederlandse Landschap (vervolg), Collectief in BEELD

 

Op verzoek exposeert Collectief in BEELD een selectie van eerder getoonde series over de `Stilte en het Nederlandse Landschap` aangevuld met nieuw fotowerk op een tweetal locaties van Bibliotheek Haarlemmermeer. Ook de nieuwe maat Jenny van der Gaag behoort nu tot de exposanten.


 

 

2017

Queeste naar `n hemel, Jef Hendriks

 

Jef Hendriks exposeert op verzoek een vierde keer de serie `queeste naar `n hemel`. Werk uit 2012-2013. Jef is verheugd dit werk nogmaals te mogen tonen en wel in de Grote- of Sint Nicolaaskerk te Muiden. Met veertien fotografische werken en zeven gedichten verbeeldt en verwoordt Jef de individuele zoektocht om eigen idealen in het leven inhoud te geven. Zijn kijk op `n kruisweg. Over falen en feilen. Over de drive, de schwung, de bezieling.


 

 


2016

Stilte en het Nederlandse Landschap, Collectief in BEELD

 

Van eind 2013 tot begin 2016 werkt het Collectief ook aan een eigen project. Vanuit een persoonlijke invalshoek ontwikkelt elk lid een `eigen wijze kijk` op het thema `Stilte en het Nederlandse Landschap`.

 

Jef Hendriks: ‘Stilte is als een magnetische kracht, trekt aan gevoelens, schept een contemplatieve stemming’. Jef maakt  beelden om ‘in te stappen’, in jezelf te keren, het eigen verhaal te beleven. Droombeelden, kijkend tussen de wimpers. Werk in zwart-wit.

Wim Hofhuis: Zoektocht naar ‘het onverwachte’, het andere. Wim zoekt naar stilte die leegmaakt, die ruimte geeft om jezelf te bepalen.  Beelden ook die aandacht hebben voor het kleine. Kunnen we maar beter net als Kopland ‘onze mond houden’ als het over stilte gaat?

Kees Janssen: “De kracht van je stilte schuilt in je vermogen op te gaan in iets om te verdwijnen in het niets.” Je richten op een waarneming en die met al je zintuigen proberen binnen te halen. Geïnspireerd door Mondriaan en Rothko werkt Kees zowel in kleur als zwart-wit.

Jos Veendrick: Stilte in het landschap is een plek waar alleen de natuur zijn zegje doet en de stilte zich prikkend doet voelen door expressie van vorm en kleur in een wijds perspectief. Je mag het ook impressionisme in de fotografie noemen.

 

In het laatste weekend van februari 2016 exposeert het Collectief het werk in `het Oude Kerkje` in Middelbeers.

De expositie wordt geopend met een inleiding van de Brabantse beeldend kunstenaar Clem Stroeken, omlijst met muziek van de Speelkamermuzikanten. Tijdens de expositie worden bezoekers verrast met optredens van Theater Kleinkunst, Dansgezelschap Sidanza of Zangensemble d`Ambrass of d`Heeren, die allen een speciale productie brengen in het kader van het thema van de expositie. 

 

 

Voor de herinnering. 

 

2015

Mensen in de Zorg, Collectief in BEELD, Joris Zorg Oirschot


Goede zorg is mensenwerk. Een veel gehoorde uitspraak. Feitelijk een juiste uitspraak zolang robots niet de overhand krijgen. Maar wanneer spreken we van ‘goede zorg’? Zijn het de kennis, de kunde, de handen, de hersenen van mensen die de zorg verlenen waardoor we spreken van ‘goede zorg is mensenwerk’.

Nee, naast deze belangrijke voorwaarden voor goede zorg is het de kwaliteit van de intieme relatie tussen zorgverlener en -vrager waardoor we spreken van ‘goede zorg is mensenwerk’. De één op één relatie tussen professioneel zorgende en ontvanger, tussen vrijwilliger en bewoner, tussen moeder en dochter, vader en zoon, man en vrouw, leidt tot herkenning en vertrouwen van elkaar.

Een blik in elkaars ogen, een hand op de schouder, een streling door het haar. Dat zijn de momenten waaruit blijkt dat goede zorg mensenwerk is. Waar welbevinden en geluk zichtbaar en voelbaar zijn.

Binnen Joris Zorg heeft Collectief in BEELD deze momenten ervaren en zichtbaar gemaakt in beelden. Daarvan veertien beelden op de expositie ‘mensen in de zorg’.


 

 

2013

Queeste naar ’n hemel, Jef Hendriks Kloosterbibliotheek Wittem (april-mei-juni)

Queeste naar ’n hemel, Jef Hendriks Laurentiuskerk Weesp (juli-augustus)

Queeste naar ’n hemel, Jef Hendriks OKK M.Magdalena Eindhoven (sept-okt)


De kruisweg van Jezus Christus wordt in veel katholieke kerkgebouwen uitgebeeld.
Soms wel, soms niet, een indrukwekkende verbeelding van het lijdensverhaal.
Het is echter in veel gevallen slechts een feitelijke verbeelding. 
Een verbinding, een vertaling, naar de betekenis van het lijdensverhaal voor het
leven van alledag van mensen wordt in mijn ogen node gemist. Dat is te betreuren, 
zeker in het licht van de ontkerkelijking in de huidige tijdDe kruisweg van Jezus Christus wordt in veel katholieke kerkgebouwen uitgebeeld.Soms wel, soms niet, een indrukwekkende verbeelding van het lijdensverhaal.

De kruisweg van Jezus Christus wordt in veel katholieke kerkgebouwen uitgebeeld.

Soms wel, soms niet een indrukwekkende verbeelding van het lijdensverhaal

Het is echter in veel gevallen slechts een feitelijke verbeelding. 

Een verbinding, een vertaling, naar de betekenis van het lijdensverhaal voor het

leven van alledag van mensen wordt in mijn ogen node gemist. Dat is te betreuren, 

zeker in het licht van de ontkerkelijking in de huidige tijd.

‘Queeste naar ‘n hemel’ is een poëtische verbeelding van de kruisweg die 

 ’n menselijk leven tekent.

 

 

 

2012

Tijdstappen, Kees Janssen, Bibliotheek de Kempen Reusel (augustus-september)

 

 

 

   
 

producties

 

exposities

 

links

 

contact

 
Powered By:  :: FotoPortfolios.nl